Nobilex biedt de totaaloplossing voor IT op het notariskantoor

Meer efficiency, meer overzicht, sneller en beter kunnen werken, in minder tijd. Dat biedt Nobilex, het notarieel software platform van en voor notarissen. “De behoefte aan innovatie binnen het notariaat is hoog, vanuit die insteek is Nobilex ontstaan”, zegt directeur Rob van Weeghel.

Bij de ontwikkeling van Nobilex is nauw samengewerkt met notarissen met passie voor het vak. Zij weten als geen ander wat er op het kantoor gebeurt en hoe die processen efficiënt en overzichtelijk kunnen worden ingericht. “Daardoor is Nobilex vooral taakgericht geworden”, legt Van Weeghel uit. “Zo weet je bijvoorbeeld dankzij Nobilex veel sneller en beter wie waar mee bezig is.”

Mogelijkheden
Nobilex biedt vele mogelijkheden. Van relatiebeheer tot dossierbeheer en van een documentgenerator waarmee in één keer meerdere documenten samengesteld kunnen worden tot en met de koppeling met een moderne financiële boekhouding. “Nobilex is geïntegreerd in Microsoft 365, waardoor het op alle gebruikte systemen werkt. Daarnaast is de software toegankelijk op allerlei devices, waar en wanneer je dat wilt.”

“Met Nobilex maak je de stand van je kantoor veel inzichtelijker, zeker wanneer je over meerdere vestigingen beschikt”, gaat Van Weeghel verder. “Maar”, wil hij meteen benadrukken, “Nobilex is niet alleen geschikt voor grotere notariskantoren, integendeel. Ook kleine kantoren ervaren de voordelen van de snelheid die Nobilex biedt. Tenminste, die reacties krijgen we tot nu toe.”

Verslaglegging
Er wordt steeds meer van het notariskantoor gevraagd, denk bijvoorbeeld aan compliance. “Dit betekent dat er meer verslaglegging moet plaatsvinden en daarop is Nobilex ingericht. Je kunt een akte niet inschrijven voordat je bepaalde taken hebt afgevinkt, Nobilex helpt daarbij, zodat eventuele fouten kunnen worden voorkomen.”

Een ander bijkomend voordeel is, zeker ook in de huidige tijd, dat Nobilex ideaal is voor het thuis werken. “Mijn verwachting is dat een deel dat straks blijft doen. Bijna iedereen merkt nu dat remote meetings vaak veel efficiënter zijn. Zo verwacht ik ook dat het digitaal tekenen dankzij Nobilex een vlucht gaat nemen. Zo ver zijn we nu nog niet, maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan wel door en dat biedt het notariaat nieuwe kansen.”

Met Nobilex kan de notaris veilig, goed en snel werken en hoewel er nog niet voor iedere functie een oplossing is, wordt er hard gewerkt om de functionaliteiten verder uit te bouwen. Van Weeghel:“ Er is nog een weg te gaan, maar dat Nobilex de toekomst is binnen het notariaat staat inmiddels wel vast.”

Alles weten over Nobilex?