De ingebruikname van Nobilex bij Notariskantoor Maarten Rijntjes

Wie is kantoor Maarten Rijntjes?

Het kantoor Maarten Rijntjes is een full service notariskantoor in het hart van economisch Nederland. Vanuit het moderne pand in Eersel levert het kantoor hoogwaardige diensten, en heeft wat dat betreft een naam hoog te houden.

Maarten: “We werken heel efficiënt en proactief, en onze klanten weten dat te waarderen. Het resulteert in een hechte klantenkring. Doordat we nadrukkelijk de samenwerking opzoeken met  advocaten en fiscale- en accountantskantoren kunnen we hoogwaardige diensten leveren. Daar komt bij dat ik actief lid is ben van BNI.”

Wat is de visie van Rijntjes?

Daar kan Rijntjes kort over zijn.  Als geen ander weet Maarten Rijntjes dat digitalisering de toekomst is. Een ’toekomst’, die feitelijk nu al begonnen is. De introductie van de DOBV in 2023 is slechts een eerste aanzet voor wat er nog gaat komen. “En die digitalisering vraagt een andere visie op het notariaat. Je zult als notaris flexibel moeten zijn, en moeten anticiperen”, aldus Rijntjes.

In die visie heeft Rijntjes Nobilex gevonden.

Rijntjes: “Net als wij heeft Nobilex een duidelijke visie waar het in het notariaat naar toe gaat. We hebben daarmee een partner gevonden die onze taal spreekt. Beide bedrijven hebben een vergelijkbare cultuur van laagdrempeligheid en korte lijnen. We passen daarom zo goed bij elkaar.”

Wat was de uitdaging bij migratie naar Nobilex?

Maarten Rijntjes heeft recentelijk het notariskantoor in Vessem overgenomen. De uitdaging was het samenbrengen van 2 softwarepakketten tot 1 geheel nieuwe omgeving van Nobilex. “We hebben vooraf veel overlegd over de complexe migratie.” Naast de migratie naar Nobilex was de samenvoeging van de twee kantoren en personeelsleden natuurlijk ook een uitdaging. 

Ging het allemaal van een leien dakje?

In aanloop naar de migratie waren er best wel wat hobbels te nemen. Niet alles was voorzien. Het samenvoegen van twee verschillende pakketten tot één nieuw pakket was ook voor Nobilex nieuw. Ook privacy technisch moest er veel uitgeregeld worden. “Dankzij een prima samenwerking met de mensen van Nobilex en de KNB hebben we alles kunnen regelen.”

De uiteindelijke migratie verliep zonder meer goed. Binnen een paar dagen waren wij weer up and running. De succesvolle samenwerking met Nobilex wordt nu verder uitgebouwd. 

Tips voor andere kantoren?

“In aanloop naar de migratie veelvuldig blijven overleggen. Nobilex heeft een zeer gedetailleerd migratieplan opgesteld, waarin de migratie minutieus wordt beschreven. Dat is absoluut een aanwinst, en zorgt ervoor dat je zonder verrassingen kan migreren.”

Alles weten over Nobilex?