Nobilex is innovators in het notariaat dankbaar

Het afgelopen jaar heeft een aantal notariskantoren een gedurfde keuze gemaakt. Deze kantoren hebben als eerste gekozen voor het nieuwe notariële softwarepakket Nobilex. Met op dit moment één jaar praktijkervaring is Nobilex de jongste notariële softwareleverancier. De deelnemende kantoren zijn daarmee onmisbare ‘innovators’ in de ‘technology adoption lifecycle’ van Nobilex.

Innovator zijn is niet altijd eenvoudig. Nieuwe technieken zijn namelijk nog niet volledig uitontwikkeld en kunnen nog onvolmaaktheden bevatten. De innovators hebben een aantal Nobilex modules in gebruik genomen die voorheen nog niet in gebruik waren. Daarmee zijn de medewerkers van deze kantoren mede verantwoordelijk geworden voor het testen en doorontwikkelen van de notariële software. Dat heeft het voordeel dat de software steeds beter aansluit bij het werkproces van de medewerkers, maar het kost ook tijd.

Edward Oostendorp, notaris bij CityLegal, geeft aan dat zijn kantoor deze stap heeft gezet omdat hij gelooft dat processen continu moeten worden verbeterd om de beste resultaten te behalen. Dat kan het beste met een softwareontwikkelaar die geen legacy meeneemt, maar opnieuw naar notariële processen heeft gekeken. De ontwikkeltijd die daarvoor moet worden geïnvesteerd betaalt zich terug op de langere termijn. Met de overgang naar Nobilex heeft het kantoor de overgang kunnen maken naar een ‘modern workplace’.

Voor Nobilex is het aansluiten van de innovators een belangrijke stap. Rob van Weeghel, directeur bij Nobilex: “Het is niet eenvoudig notariskantoren te vinden die durven kiezen voor de nieuwste technieken. Voor ons is het essentieel dat we in de praktijk software kunnen ontwikkelen samen met het notariaat. De beste software maak je samen.” Sinds de eerste implementatie van Nobilex is de software al op diverse punten verder verbeterd. Nobilex blijft samen met de innovators doorontwikkelen terwijl steeds meer kantoren zich aansluiten. De eerste kantoren die voor Nobilex hebben gekozen waren een belangrijke stap in de ontwikkeling van Nobilex. Van Weeghel: “Wat de innovators zoals CityLegal voor onze organisatie hebben betekend zullen we niet snel vergeten. We zijn de medewerkers en het management erg dankbaar.”

Alles weten over Nobilex?