Dit zijn onze hoogtepunten van 2023 én verwachtingen voor 2024  

Als de oliebollen gretig aftrek vinden en de tuinen volstaan met verlichting, weet je dat er weer een jaar voorbij is gevlogen. In de laatst weken van 2023 maakten we daarom de balans op. Welke stappen zetten we in 2023? Welke veranderingen zagen we in de branche? En wat verwachten we van 2024? We delen het allemaal met je in dit artikel!

Grote stappen voor Nobilex 

In 2023 trokken we de spreekwoordelijke zevenmijlslaarzen aan en maakten we grote stappen bij Nobilex. We sloten ons grootste notariskantoor tot nu toe aan met vijftig gebruikers, gingen voorbij aan de basisfunctionaliteiten en voegden onze eigen, innovatieve features toe. Daarnaast zetten we sterk in op het vereenvoudigen en standaardiseren van het migratietraject.  

We zorgden voor goede onboarding, heldere handleidingen en focusten op de schaalbaarheid van onze eigen dienstverlening. We merken dat dit positieve reacties oproept in de markt en dat onze innovatiekracht ook steeds meer wordt herkend en erkend. Het notariaat ziet dat wij doorontwikkelen waar anderen stilstaan.  

Verstevigen van onze visie 

Bij Nobilex kozen we er bewust voor om een stichting te zijn, onder de slogan ‘van notarissen, voor notarissen’. Met onze notariële software willen we de branche verstevigen en ondersteunen bij digitalisering, door te integreren met partijen als de Kamer van Koophandel, het Kadaster en softwareleveranciers van het notariaat. Toch merkten we dat we onze missie scherper konden neerzetten, dus versterkten we dit jaar onze “purpose”.  

Kort samengevat is ons doel om – volledig doordrongen van het maatschappelijk nut van het notariaat – ons in te zetten voor de digitalisering en behoud van de branche. Om in samenwerking met notarissen zekerheid te bieden aan mensen in een vluchtige, onzekere wereld. Dat vormt de basis voor ons jaarplan van 2024. 

Plannen voor 2024 

Als we dan kijken naar dat jaarplan, staan er een aantal zaken op de agenda. Om te beginnen willen we onze dienstverlening versterken, onder andere door het migratieproces te verbeteren, nog meer te halen uit de gebruikersraad en meer in oplossingen te denken. Zo zetten we een extra stap voor jou als klant. Wat betreft onze software willen we het taakgericht werken versterken, het plannen van capaciteit verbeteren, meer doen met gebruikersdata en de eerste stappen zetten op het gebied van AI.  

Op dit moment onderzoekt een AI-specialist, verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, al de mogelijkheden van AI binnen onze software, onder andere voor het automatisch voorstellen van plandata, zodat een conceptakte voor een testament bijvoorbeeld niet te lang blijft liggen. Dit is nog maar een greep uit alle stappen die we komend jaar willen zetten. 

Het notariaat van 2024  

We zeggen vaak dat het notariaat hard digitaliseert en verandert, maar dit jaar stonden we echt versteld van hoe snel het gaat. Als je midden in de ontwikkelingen zit, voelt het soms stroperig aan. Zo duurde de digitale oprichting bv drie jaar, maar ineens is het zo ver. Dit jaar gaan we de eerste voorbeelden zien waarbij de notaris voor het eerst de leverancier wordt van digitale attributen. Dit is echt revolutionair.  

In plaats dat jij aan het eind van de keten zit, word je ineens vroeg bij het proces betrokken. Dit zijn de eerste stappen naar een notaris die de volledige keten monitort en regisseert. Hier schreven we al eerder over deze rolverandering. In het kader van deze ontwikkelingen, hopen we ook dat de keten aankomend jaar beter geïntegreerd wordt, zodat je gemakkelijk die regisseursrol op je neemt en je klanten nog beter van dienst bent. 

Wens van ons aan jou 

De start van een nieuw jaar is ook de tijd voor nieuwe energie, wensen en goede voornemens. Vanuit die geest wensen we dat we het komende jaar (en nog vele jaren) samen met jou het notariaat verder kunnen verankeren in de maatschappij.  

Dat we samen de notaris gaan neerzetten als een baken van zekerheid in een complexe, vluchtige en warrige digitale wereld. Dat wij als branche een reddingsboei vormen in een maatschappij waarin het steeds lastiger is om te weten wie en welke documenten je kunt vertrouwen. Zodat de kracht van de notaris weer als een paal boven water staat.  

Alles weten over Nobilex?